Een leren tas verzorgen

Jij bent helemaal gelukkig met jouw leren tas. Tenminste dat is wel de bedoeling. Om dat gelukkige gevoel te bewaren, is het belangrijk goed voor de tas te zorgen. Zo kun je er lang van genieten. Dit lijkt misschien lastig, maar kan toch heel eenvoudig gedaan worden. Plan voor jezelf eens in de drie maanden een tasverzorgmomentje in en maak gebruik van dit eenvoudige stappenplan!

Stap 1: de juiste verzorgingsproducten

Leercrème is een belangrijk product om in huis te hebben als je leren tassen hebt. Een suggestie voor goede crème is bijvoorbeeld Collonil van de Bijenkorf.  Natuurlijk kun je ook andere crèmes uitproberen. Het is belangrijk om dit eerst uit te proberen op een klein, niet opvallend plekje van de tas. Zo weet je wat voor effect het gebruik van een bepaalde crème heeft.

Stap 2: tas leeg!

De tweede stap is het goed leegmaken van de tas. Dit is heel belangrijk. Zit er namelijk nog iets in, dan kan er een afdruk hiervan zichtbaar worden. Ook kleine items zoals elastiekjes moeten dus echt uit de tas zijn. Goed zoeken dus! Dit is ook meteen een goed moment om te kijken wat er allemaal in jouw tas zit. Je kunt zo spullen die niet nodig zijn (en het iets-zoeken-in-de-tas moeilijker maken) gewoon eruit laten.

Stap 3: poetsen als Assepoester

Poetsen kan met de handen of met een zacht doekje. Met je handen kun je de tas beter ‘aanvoelen’ en merk je hoeveel creme er nog nodig is. Zorg dat je nooit teveel gebruikt. Begin met weinig en voeg dan later pas extra toe. Met kleine ronddraaiende bewegingen kun je de tas poetsen.

Als je voor het zachte doekje kiest, kun je oppervlakkige krassen uit het leer halen. Dit doe je door zachtjes heen en weer te wrijven met het doekje en een kleine hoeveelheid crème. Dit herhaal je tot het gewenste resultaat bereikt is. Zijn de krassen dieper, dan zullen ze wat vervagen, maar niet helemaal verdwijnen. Eindeloos blijven poetsen heeft dan geen nut. Haal jezelf dus niet teveel werk op de hals.

Succes met poetsen!